|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:35 | 03.29.2024

Міжнародна літературно-мистецька премія імені Миколи Лисенка «Рапсодія»

Міжнародна літературно-мистецька премія імені Миколи Лисенка «Рапсодія» заснована в 2019 році.

1lysenkoМає на меті дієву підтримку обдарованих  композиторів, музикантів, співаків; журналістів телебачення, радіо, інтернет-видань, газет та журналів; працівників культури; перекладачів, котрі тепер створюють і активно популяризують справді талановиту, високопрофесійну і високодуховну сучасну симфонічну та естрадну музику як в Україні, так  і за кордоном. Хоча акцент робиться на створення та популяризацію української музики. Саме такі люди і можуть стати лауреатами цієї премії, незалежно від того, в якій країні вони мешкають і громадянами якої держави є. 

Засновник Міжнародної літературно-мистецької премії імені Миколи Лисенка «Рапсодія» – Міжнародна літературно-мистецька Академія України (президент Сергій Дзюба), яка об’єднує відомих письменників, перекладачів, науковців, митців, журналістів, державних і громадських діячів та меценатів із 60 країн. Також своє сприяння надають Міжнародний Арт-центр «Klas’s Arts Center San Francisco» (США) та Міжнародна Академія діячів літератури, мистецтв і комунікацій (Німеччина, Берлін-Франкфурт), які делегують своїх представників до журі. 

Нині головою міжнародного журі обрана заслужена артистка України, режисер, доцент кафедри кіно-, телемистецтва КНУКіМ Юлія Раденко. Крім неї, членами журі є президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України Сергій Дзюба, голова Міжнародного Арт-центру «Klas’s Arts Center San Francisco» Алекс Клас (США, Сан-Франциско), очільниця Міжнародної Академії діячів літератури, мистецтв і комунікацій Олена Ананьєва (Україна – Німеччина, Франкфурт), а також концертмейстер швейцарського камерного оркестру OCL (скрипка) Олександр Грицаєнко (Швейцарія, м. Лозанна).

Серед лауреатів цієї премії – народні та заслужені артисти України, заслужені діячі мистецтв України, лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів. 

Лауреати визначаються щороку рішенням міжнародного журі (простою більшістю голосів), котре затверджує правління Міжнародної літературно-мистецької Академії України. Лауреати отримують диплом встановленого зразка в день народження Миколи Лисенка, а інформація оприлюднюється в українських і закордонних ЗМІ.

 

Сергій Дзюба,

президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України 

 

Даний матеріал опублікований на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International.    

Схожі матеріали (за тегом)