|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:56 | 04.16.2024

Місячні пейзажі поблизу Плисок

Підкорювач Місяця, американський астронавт Ніл Армстронг навряд чи відчув би різницю між поверхнею супутника Землі та дорожнім покриттям на території Плисківської громади.

Не дорога, а напрямок, який по можливості намагається об’їхати кожен водій. Втім, цей відрізок регіонального автошляху з позначкою Т-2514 «славиться» не лише місячною поверхнею, але й зарослими узбіччями. Водії маршруток віднедавна без сокир не їздять.

1adorpliski

 «Таке враження що цю дорогу бомбили, – ділиться враженнями Тетяна Лисовець. – Вона, мабуть, краще виглядала в ті часи, коли тут не було асфальтового покриття. Хоч би гілки прибрали з проїжджої частини».

Людям, яким часто доводиться добиратися відрізком дороги від Ічні до Борзни, нарікають на її незадовільний стан, особливо на відрізку між Великою Загорівкою та Плисками. За дорогою мав би наглядати облавтодор, однак узбіччя шляху виглядають, м’яко кажучи, недоглянутими. Тож із погіршенням погодних умов деякі дерева попадали на проїжджу частину. Водіям регулярних маршрутних автобусів навіть доводилося вручну сокирами розчищати проїзд.

«Дорога від Івангорода до Ічні не краща: одна поїздка до рідних – і тиждень на ремонті. Та нашій владі на це начхати...», – бідкається Інна Ткаченко.

Найактивніші мешканці Плисок кілька разів проводили акції прямої дії, викликали поліцію, писали заяви, намагаючись привернути увагу влади до проблеми. Втім, віз і нині там…

1adorpliski2

Екіпаж "Аполло-13" по дорозі на Плиски

 

Людям залишаються лише іронічні жарти, адже владі – як місцевій, так і обласній – вочевидь, не до них.

 

Віталій НАЗАРЕНКО

Схожі матеріали (за тегом)