|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:51 | 03.28.2024

Мільйонер на держслужбі: хто стоїть за спиною Слуценка?

Живе в просторому будинку елітного столичного передмістя, їздить на японському позашляховику, отримує щорічні гонорари в півмільйона гривень та тримає в банку 200 тисяч доларів готівки. Ця розповідь не про успішного бізнесмена, а про директора занепалого державного підприємства в Чернігові, яке стрімко нарощує борги. Йдеться про виконувача обов’язків директора ДП «Чернігівторф» Петра Слуценка. Що ж змушує цього забезпеченого столичного пенсіонера їздити на роботу в Чернігів?

 

Не на одну зарплату

 

aktyvyВиходячи з даних уточненої декларації Слуценка Петра Олексійовича, станом на 25-те січня 2020-го року він задекларував житловий будинок в елітному передмісті Києва – селі Княжичі – площею 197,7 квадратних метри. А також – дві земельні ділянки в тому ж селі, площею 15 та 10 соток. Ще дві ділянки площею 10 і 18 соток зареєстровані в селі Требухів під Києвом на його дружину Антоніну Володимирівну та сина Романа. На Петра Слуценка зареєстрований японський позашляховик «Nissan X-Trail» (2009-го року випуску). Вартість на вторинному ринку – від 10-ти тисяч вічнозелених. Можна припустити, що пан Слуценко є неабияким трудоголіком, адже трудиться на державній посаді вже на пенсії, розмір якої він задекларував в обсязі 37,5 тисяч гривень. Втім, пенсія і зарплата для Петра Олексійовича – не основний дохід у житті. Так, він задекларував 518 тисяч гривень гонорарів. Встиг відкласти, як кажуть, і на «чорний день» – у банківських сейфах у виконувача обов’язків застряглого в боргах держпідприємства зберігається 200 тисяч готівки у доларах (згідно з нинішнім курсом – понад 5,6 мільйона гривень), ще 150 тисяч у гривнях – на ім’я його сина Романа. До речі, про нього.

 

Впливова рідня

 

Син Петра Слуценка працює в Міністерстві енергетики та захисту довкілля України на посаді начальника відділу претензійно-позовної роботи юридичного департаменту. Так-так – саме в тому міністерстві, яке незаконно і поза конкурсом призначило на посаду людину, котра й одного дня не працювала в торфовидобувній галузі.

synslucenka

Син директора ДП «Чернігівторф» працював одразу в трьох установах при Кабміні

 

У декларації від 24-го березня 2020-го року син виконувача обов’язків директора ДП «Чернігівторф» Роман Слуценко задекларував доходи від трьох державних установ, зокрема: понад 124 тисячі гривень від Фонду державного майна України, понад 90 тисяч гривень – від Міненерго та півтори тисячі гривень від Державної інспекції енергетичного нагляду України. Ще одна деталь – через місяць після подання декларації Петром Слуценком його син у своїй декларації вказав, що японський позашляховик є власністю його матері, а не батька. Відтак, можна припустити, що свою автіку Петро Олексійович переписав на дружину. З якою метою це було зроблено – можна лише здогадуватись. Так само, як і про те, що спонукає людину без досвіду роботи в торфогалузі їздити на роботу до Чернігова – на підприємство, яке погрузло в боргах. Більшість із них, щоправда, фіктивні. Втім, це не заважає лобістам із Кабміну, попри шалений спротив трудових колективів та громад, просувати безглузду ідею приватизації цілісного майнового комплексу.

katalog1

Каталог компаній, в яких Петро Слуценко позначений як засновник

 

У тому, що Петро Слуценко є не таким простим, як здається на перший погляд, – немає жодних сумнівів. Цей чоловік є засновником трьох успішних компаній, від яких, очевидно, й отримує дивіденди. Чому ж тоді цей успішний менеджер за рік перебування на посаді не забезпечив хоча б реалізації продукції державних заводів? Питання, звісно, риторичне! Зважаючи на високі зв’язки сина директора ДП «Чернігівторф» у Кабміні, твердження торфовидобувників про лобізм із високих кабінетів заслуговують щонайменше на увагу.

 

Віталій НАЗАРЕНКО

Схожі матеріали (за тегом)