|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:54 | 03.19.2024

У Бобровиці збираються судитись із нардепом Приходьком

Через обгорілий будинок-привид у центрі Бобровиці керівництво об’єднаної територіальної громади має намір викликати Бориса Приходька до суду.

У міській раді пояснюють: всі можливості для діалогу з нардепом вичерпані. Ситуацію також загострює і той факт, що доволі дивним чином «весільний будиночок» згорів напередодні того, як нардеп Борис Приходько на вимогу міської ради мав надати на нього правовстановлюючі документи.

 

25-го червня 2019-го року Бобровицька міська рада приймає рішення «Про погодження місця розташування тимчасової споруди соціально-культурного призначення». Йшлося про дозвіл на встановлення так званого «весільного будиночка» – тимчасової споруди для офіційних шлюбних церемоній. Згодом цей будиночок зводять начебто коштом Бориса Приходька. Втім, до кінця не добудовують, тож навпроти старого РАЦСу з’являється будинок-примара – без будь-яких правовстановлюючих документів. У травні цього року Бобровицька міська рада приймає рішення розібратись із документацію для вирішення подальшої долі так званого «весільного будиночка». І що дивно – як тільки діло дійшло до документації, цей будинок підпалюють. Що ж? Спробуємо розібратись в послідовності процесів.

Задля внесення ясності в ситуацію, що склалася, наша редакція направила офіційний запит на ім’я голови Бобровицької міської ради Тетяни Ковчежнюк. У міській раді «Чернігівщині» люб’язно погодились надати всю документацію. Більше того, нам вдалося вийти на чернігівського юриста, який представляє інтереси Бобровицької міської ради.

«Прикрість ситуації в тому, що на неодноразові прохання міської ради надати правовстановлюючі документи представники Приходька закидали звинувачення про те, що міською радою вчиняються перешкоди. Натомість міська рада не зверталась до суду, а намагалася врегулювати питання у складі робочої групи», – пояснює Сергій Кутуков.

В одному з листів на ім’я Бориса Приходька за підписом першого заступника міського голови Василя Кучерини, зокрема, йдеться: «Рішенням сесії Бобровицької міськради 27 травня 2020 року створено робочу групу для збору документів щодо вирішення конкретного питання у сфері земельних відносин та законності існування відповідної споруди…».

1alyst1

Відповідь Бобровицької міськради на лист Приходька,

у якому той відмовяється надавати правовстановлюючу документацію

 

«Оскільки нардеп заявляв, що зробив внесок на будівництво «весільного будиночка» із кандидатського фонду, то міська рада звернулася з запитом саме до нього. Весільний будинок – це не РАЦС у класичному розумінні, а приміщення для церемоній», – пояснив юрист.

Відтак від Приходька зажадали надати: правовстановлюючі документи на земельну ділянку по вулиці Івана Франка 1/1 для будівництва капітальної споруди, проектно-кошторисну документацію на будівництво капітальної споруди на місці створення тимчасової споруди, дозвіл на початок будівельних робіт, примірник договору будівельного підряду та документацію на понесені народним депутатом витрати.

Проте нардеп не знайшов нічого кращого, як піти шляхом тролінгу бобровицьких посадовців. Мовляв, повноваження робочої групи нічим не підтверджені, тож немає кому надавати документацію, на що згаданий вище не всує перший заступник міського голови Василь Кучерина у відповіді Приходьку відповідає, що робоча група є тимчасово створеним структурним підрозділом міської ради, відповідно має право говорити від представницького органу.

1alyst2

Зі змісту відповіді можна зробити висновок,

що нардеп Приходько не бажає надати правовстановлюючі документи

 

В рамках процесу відбулося засідання робочої групи, а наприкінці липня мало відбутися наступне.

За словами Сергія Кутукова, передбачалося, що представники Бориса Приходька нададуть затребувану міською радою документацію. Втім, цього не трапилося. 18-го липня невідомі підпалюють будинок-примару. Від недобудови залишаються обгорілі рештки. Все б нічого, та казус ситуації в тому, що міська рада не має права знести споруду без виявлення її власника, бо посягання на приватну власність – це кримінал.

«Ми змушені подавати до суду для того, щоб у законному порядку витребувати належну документацію, – коментує юрист. – Як на мене, абсолютно логічним кроком стало б звільнення земельної ділянки від залишків споруди, створеної без дозвільної документації».

1azalysky

Окрім судової тяганини у справі про розкрадання коштів з Аграрного фонду, у Бориса Приходька з’явиться ще один юридичний геморой – так званий «весільний будиночок», а вірніше – те, що від нього залишилося.

 

Віталій НАЗАРЕНКО

Схожі матеріали (за тегом)