|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 5:45 | 03.19.2024

У Ніжинському садочку дітей вчать готувати

Вихованці дитячого навчального закладу №13 «Берізка», що в Ніжині, завжди з користю проводять дозвілля. Не є винятком і період адаптивного карантину.

Багато цікавих заходів проводять на свіжому повітрі, дотримуючись усіх необхідних заходів безпеки. Днями у дитячому садочку малюки «чаклували» над приготуванням солодощів. Море задоволення і стільки ж порцій смачного печива виготовили дитячі рученята.

2kuxar

Вже не вперше вихователі в ігровій формі навчають дітей готувати. Під час гри малюків знайомлять із кухонним приладдям та продуктами, які зазвичай використовують у приготуванні різноманітних страв. Якщо найменші вихованці лише знайомляться з предметами, то трохи старші долучаються і до самого процесу приготування смаколиків.

4kuxar

«Дошкільнята у нас залюбки готують. Вони самі обирають, що їм цікаво: вимішувати тісто чи прикрашати вже готове печиво, – розповідають у дитячому садочку. – Вибір завжди за дитиною. Звісно, важливим є контроль вихователя. Але ніхто нікому не вказує, що робити. Ми створюємо простір для проб і помилок. Тільки так дитина може навчитися. Емоції у дітей зашкалюють, коли вони готують, а потім разом смакують приготоване. Пригощають один одного, мовляв, це тістечко я виліпив… Стільки радості в дитячих очах – це найбільша нагорода за нашу роботу. Наш підхід до виховання дитини такий: дитячий садок має бути місцем зростання особистості та проживання щасливого дитинства».

1kuxar  6kuxar

 

Сніжана БОЖОК

Схожі матеріали (за тегом)