|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:07 | 04.19.2024

Житло віддають безкоштовно

Днями в Семенівській ОТГ безкоштовно віддали будинок багатодітній сім’ї, які переїхали до Семенівки з Донбасу після початку війни на Сході України.

Житло в селищі Семенівка родині Котових дісталося абсолютно безкоштовно. Ця будівля перебувала на балансі селищної ради, але не використовувалася. Тому її вирішили віддати тим, кому воно потрібне.

«Це колишнє службове приміщення, в якому розміщувався офіс однієї з семенівських організацій, а до того то був звичайний житловий будинок. Та вже деякий час це приміщення не використовувалося, а просто стояло пусткою. Тому ми перевели його в статус «житловий» і подали оголошення в місцеву районну газету про те, що просимо звернутися людей, у яких є потреба в житлі, – розповідає голова Семенівської ОТГ Сергій Деденко. – До нас звернулося декілька бажаючих, але в однієї з сімей був статус багатодітної родини і статус переселенців з Донбасу. Тому на виконкомі прийняли рішення віддати саме цій родині житло. Нашою метою було знайти господаря цьому будинку, і ми його знайшли».

1rodjytlo

У Семенівській ОТГ це не перше житло, яке віддають жителям безкоштовно. За такою ж схемою власним житлом обзавелася ще одна родина.

«У нас було на балансі колишнє приміщення дитячого садочка, яке не використовувалося і стояло пусткою, – згадує Сергій Іванович. – Ми так само шукали йому господаря і знайшли жінку з трьома дітьми. Їй і віддали житло».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)