|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:53 | 04.19.2024

Корюківка, Семенівка та Мена протестують…

Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 12 червня затвердив список 129 районів в Україні, замість 490 нинішніх. Згідно зі списком, у Чернігівській області їх тепер має бути 4 – Чернігівський, Прилуцький, Ніжинський і Новгород-Сіверський райони. До останнього мають включити Корюківський, Сновський, Семенівський, Коропський, Сосницький райони та частину Менщини.

Такий поділ обурив жителів Корюківки і сусідніх населених пунктів. І хоча у Мінрегіоні запевняли, що проект майбутніх районів був підготовлений на основі пропозицій обласних державних адміністрацій і тривалих консультацій з асоціаціями й експертним середовищем, думку громади під час ухвалення рішення не врахували, наголошують корюківчани.

У Корюківці і Семенівці ініціативна група активно збирає підписи за створення району з центром у місті Корюківка. Активісти записали і відеозвернення до Президента України Володимира Зеленського, аби він звернув увагу на те, що саме Корюківка найбільше відповідає всім критеріям, щоб стати центром північного району Чернігівщини. Рішення зробити Новгород-Сіверський центром вважають недоцільнимані з погляду зручності, ні з погляду адміністративних аспектів, ні з питань безпеки.

 

1korukpidp

У Корюківці вже зібрали 1500 підписів

 

Власне жителі усіх районів, окрім Новгород-Сіверського, не згодні з таким планом. А мешканці Менщини навіть створили дві електронні петиції – до Кабінету Міністрів та Президента України. У них пропонується замість Новгорода-Сіверського центром визначити Мену. А у крайньому випадку теперішній Менський район включити до укрупненого Чернігівського. Люди обурюються і готові відстоювати свою позицію до кінця, навіть якщо доведеться перекрити автошлях Чернігів–Грем'яч.

Наступний крок – це голосування за новий адміністративний поділ у Верховній Раді. Усі пропозиції, які не розглянули на засіданні уряду, мають розглянути під час обговорення проекту в комітетах Верховної Ради.

Тож доки Корюківка і Мена «змагаються» за центр північного району, ним, незважаючи на обурення людей, може стати віддалений Новгород-Сіверський.

 

Сніжана БОЖОК

Схожі матеріали (за тегом)