|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:50 | 03.29.2024

Українців нагородили в Уругваї та Колумбії

Народні поети України Тетяна і Сергій Дзюби отримали нині нагороду «За видатну творчу діяльність» (Уругвай, Колумбія). Їх відзначено наразі за п’ятитомник «Вірші 90 мовами світу», виданий у Канаді, в Торонто, а також – за книжку віршів у перекладі іспанською «Голоси двох поетів» (перекладач Галина Шитікова де Ескобар), надруковану в Іспанії і Болівії.

spain

Ця поетична збірка іспанською тріумфально облетіла всю Південну і Центральну Америку, тож зараз загальний наклад книги, котра неодноразово перевидавалася, – понад 50 тисяч примірників. Сергія і Тетяну нагородили не тільки в Іспанії, а й у Перу, Еквадорі, Аргентині, Болівії, Парагваї, Бразилії, Мексиці, Венесуелі, Коста-Риці. Тепер непересічні таланти українців, авторів такої резонансної книжки, відзначили й у Колумбії та Уругваї. Тому збірку буде знову (вдесяте!) перевидано, і вона далі успішно мандруватиме світом.

А в Канаді нині готується до друку п’ятитомник Сергія і Тетяни «Вірші ста мовами світу», що стане, безперечно, визначною літературною подією.

 

Валентина Чорнобривець

Схожі матеріали (за тегом)