|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:09 | 04.19.2024

За великий внесок у літературу

Народні поети України Тетяна і Сергій Дзюби відзначені міжнародною нагородою «За великий внесок у літературу» в Пакистані.

Їх нагороджено за п’ятитомник «Вірші 90 мовами світу», який успішно вийшов у Канаді, в місті Торонто. Також відзначено книжку Сергія Дзюби «Вірші для Тетянки», котра видана в Англії, у Лондоні, з ініціативи відомого поета і перекладача Алекса Врубеля.

1avirte

Збірку, де надруковано поезії українця в перекладі п’ятьма мовами, не раз ошатно перевидавали. І раніше, саме завдяки цій книжці, Сергій Дзюба став переможцем всесвітнього фестивалю поезії у Великобританії, в Лондоні. А ще збірку відзначено Міжнародною літературною премією імені Роберта Бернса в Шотландії; в 2021-му та нинішньому роках були почесні нагороди в США, Німеччині, Франції, Італії й Іспанії.

Позитивний, значний резонанс за кордоном отримали музичні альбоми пісень (відеокліпів) Сергія Дзюби «Примчу на білому коні» та «Закінчиться війна». Їх уже перекладено кількома мовами, хоча багато хороших відгуків і на пісні рідною, українською.   

Зараз у Канаді готується до друку п’ятитомник Тетяни та Сергія Дзюби «Вірші ста мовами світу». Коли це унікальне видання побачить світ, в Індії, у Делі, в «Золотій книзі світовий рекордів» готуються офіційно зафіксувати ще кілька феноменальних досягнень відомого творчого подружжя з українського міста-героя Чернігова.

 

Ярослав Маджуга    

Схожі матеріали (за тегом)