|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:45 | 04.18.2024

Українські письменники – лауреати Міжнародної літературної премії імені Віктора Гюго у Франції!

Прекрасна новина надійшла з Парижа – всесвітньо відомі українські письменники з Чернігова Сергій і Тетяна Дзюби щойно стали лауреатами Міжнародної літературної премії імені Віктора Гюго. Нині їх відзначено за видатну творчу діяльність, зокрема п’ятитомник «Вірші 90 мовами світу», виданий у Канаді, а також популяризацію української та світової літератури. 

Віктор Гюго (1802-1885) – славетний класик французької літератури: прозаїк, драматург, поет, публіцист та громадський діяч. Член Французької академії.

1aszugo

Українців відзначили з ініціативи знаної і поважної світової організації – Міжнародної Палати письменників та митців Іспанії «Ciesart». Президент Міжнародної літературно-мистецької Академії України та редактор газети «Чернігівщина» Сергій Дзюба віднедавна на громадських засадах очолює Представництво «Ciesart» в Україні.

«Це – велика несподіванка та честь для нас, – прокоментував новину Сергій Дзюба. – Взагалі, ми з Танею не працюємо заради нагород, просто прагнемо добросовісно виконувати свою справу, незважаючи на будь-які, навіть найважчі обставини. Ми пережили ворожу блокаду та шалені обстріли в рідному Чернігові, однак не опускаємо руки, а навпаки трудимося на благо України, для нашої Перемоги. Втім, це – чудово, що такою дуже престижною нагородою світового рівня відзначають саме українців». 

 

Ганна Маджуга

Схожі матеріали (за тегом)