|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:57 | 03.29.2024

Відоме подружжя з Чернігова нагородили в Нігерії за видатні досягнення

Народні поети України, відомі письменники, журналісти, перекладачі, критики, літературознавці, міжнародні діячі, професори Тетяна та Сергій Дзюби продовжують успішно розвивати співробітництво в Африці.

Нині їх нагородили в Нігерії. «Harmon Business Academy» вручила українцям свої міжнародні сертифікати та подяки «За видатні досягнення». Відзначено, що твори всесвітньо відомого подружжя з Чернігова перекладені вже 95 мовами і надруковані в 75 державах. Водночас Сергій та Тетяна дуже майстерно та успішно перекладають українською мовою світову класику. І у Сергія Дзюби є вже власні переклади з 70 мов. Подружжя популяризує мову, літературу, мистецтво, історію та національні традиції України по всьому світу.

1adz22 1tdz22

Як відомо в Індії офіційно зареєстрували в «Золотій книжці рекордів світу» найбільше світове досягнення: Сергій Дзюба присвятив своїй коханій дружині всі свої 115 книг, понад 130 пісень та близько 40 радіоп’єс і серіалів. Це – єдиний такий випадок в історії світової літератури. Втім, зараз в Індії вже мають намір зареєструвати ще кілька світових рекордів, встановлених відомим творчим подружжям зі славного Чернігова.

 

Валентина Чорнобривець

Схожі матеріали (за тегом)