|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:00 | 03.29.2024

Українці – лауреати премії імені Леонардо да Вінчі

Академічний центр науки та освіти імені Йоганна Вольфґанґа фон Ґете (Німеччина – Італія) нині ухвалив рішення про нагородження Міжнародною літературною премією імені Леонардо да Вінчі за 2022 рік.

leodavЛеонардо да Вінчі (1452-1519) – знаменитий італійський художник, скульптор, архітектор, вчений, винахідник, письменник та музикант, один із найвидатніших людей світу. 

Отже, лауреатами стали відомі письменники, перекладачі, міжнародні діячі Тетяна та Сергій Дзюби (Україна), Олена Ананьєва (Німеччина), Марін Ангел Лазаров (Фінляндія) і Людмила Шутько (Італія). Це – дуже почесна нагорода за великий творчий внесок у літературу та культуру. 

Про це повідомив директор Академічного центру науки та освіти, професор, доктор філології Карл Готтфрід

Чудово, що таку престижну відзнаку отримали українці! Твори Тетяни та Сергія Дзюби перекладені вже 85 мовами та надруковані в 60 державах, за кордоном вийшло понад 40 їхніх книжок. Зокрема, наше творче подружжя з Чернігова знають і шанують в Італії, де вони одержали сім почесних нагород.

А Сергій Дзюба і сеньйора Людмила Шутько з Італії переклали та дуже ошатно видали українською й італійською мовами дев’ять книжок для дітей. Це – прекрасні казки народів світу, де буквально на кожній сторінці – яскраві кольорові ілюстрації художниці Людмили Скоробагатько. Зокрема, так вони переклали і книжку казок славетного Леонардо да Вінчі «Справедливість».

Щиро вітаємо всіх чудових цьогорічних лауреатів і пишаємося нашими співвітчизниками!

 

Ганна Маджуга

Схожі матеріали (за тегом)