|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:12 | 04.19.2024

Чистий подих любові!

Кажуть, навіть дуже талановитий письменник відправляється у безсмертя з невеликим багажем. Звісно, у цьому афоризмі є дещиця істини. Бо не можна увесь час творити на найвищому рівні. Але у Сергія Дзюби – очевидно, геніальна Муза, він щоразу вражає новими, свіжими та неповторними гранями у різних жанрах.

zakoxaniІ при цьому залишається таким дитинно незіпсованим, проникливим, оригінальним – неначе непохитний острів у бурхливому океані життя. Власне, добродій Сергій для мільйонів його шанувальників в усьому світі – в першу чергу, поет великої Любові, чистої і прекрасної. Недаремно його називають українським Петраркою! Адже такі чуттєві, вишукані й теплі вірші здатна створювати людина з добрим та палким серцем.

Та зараз мені хочеться говорити про пісенну творчість Сергія Дзюби. Бо за кілька років він спромігся написати такі яскраві та неймовірні пісні, як «Батьку мій», «Порадниця свята», «Твоїх очей барвінки», «Я намалюю сон», «Не сумуй, калинонько!», «В нашім домі», «З Днем народження!», «Примчу на білому коні!», «Місяць і дівчина», «Здрастуйте, рідні!», які буквально одразу стали популярними і вже зібрали сотні тисяч переглядів в Інтернеті.

Причому кожна пісня – чарівно неповторна. Адже це – справжня поезія! Хоча, звісно, треба віддати належне й талановитим композиторам та співакам, з якими дуже вдало співробітничає автор: Борису Раденку, Ярославу і Ростиславу Музикам, Леоніду Сандуленку, Віктору Гембарі, Наталії Шинкаренко, Валентині та Володимиру Олійникам (дует «Крила»), квартету «Пісенне джерело», поетесі Олені Терещенко (співавтору чудової «Пісні про Чернігів») і поетесі Надії Бойко, яка просто зачаровує слухачів та глядачів красивими й цікавими відеокліпами. 

Дуже ніжно, трепетно та зворушливо ці пісні звучать у виконанні лауреатів міжнародних конкурсів, улюбленців Чернігова Інни та Тетяни Чабан. Вражають і «Білі ангели» (тут Сергій створив музику на поезію своєї обдарованої дружини – Тетяни Дзюби), і «Ми з тобою згаснем молодими» (у перший же день диво-пісня  отримала понад 540 переглядів на Ютубі!). 

А тепер поетеса Надія Бойко створила новий прекрасний відеокліп на пісню «Намисто і Струна» (слова Сергія Дзюби, музика – Тетяни Чабан, співають Інна і Тетяна Чабан), яка, тільки-но з’явившись, вже отримала сотні чудових відгуків у соціальних мережах. Зокрема, дуже високо оцінив її народний артист України, видатний поет Андрій Демиденко. Браво, добродію Сергію, пані Інно і Таню! Ви – справді, гордість Чернігівщини та її візитівка.

 

Василь Слапчук,

лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка

 

Намисто і Струна

Слова Сергія Дзюби, музика Тетяни Чабан 

 

Жили-були Намисто і Струна,

У кожного – серця і зорепади, 

Своя самотність і свої балади…  

Я був один, і ти була одна.

 

Намисто долю шпетило і вік…

Ясне Намисто, що жило з надривом,

Так тужно розірвалось в дужу зливу

І розлетілось блисками – до ніг! 

 

Струна ж на мить повірила в сонет,

Полинула октавами омани

І розітнулась – навпіл, з болю п’яна, 

Так несподівано скінчивши лет…

 

Я взяв свою поранену струну, 

На неї нанизав твоє намисто, – 

Так трепетно, так ніжно урочисто,

Мов найсвятішу в світі таїну.

 

Я був один, і ти була одна…

Та раптом чистим подихом любові

Переплелись, воскресли світанково

Твоє намисто і моя струна!

notynis1

notynis2

 

Схожі матеріали (за тегом)