|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:35 | 04.19.2024

Італійська премія миру «De Finibus Terrae»

Редактора газети «Чернігівщина», журналіста, президента Міжнародної літературно-мистецької Академії України Сергія Дзюбу та письменницю і науковця Тетяну Дзюбу нагородили в Італії Почесною відзнакою «De Finibus Terrae».

Це – італійська премія миру. У журі престижної нагороди – видатні письменники, перекладачі, вчені, державні і громадські діячі з Італії, Бельгії, Туреччини, Колумбії, Мексики, Аргентини, Індії та інших країн. 

123321  321123

Українці отримали таку відзнаку вперше. Тож щиро вітаємо талановите творче подружжя з Чернігова! До речі, Тетяна і Сергій раніше вже одержали в Італії Міжнародну літературну премію ім. Франческо Петрарки та премію імені Миколи Гоголя, як переможці Міжнародного літературно-мистецького конкурсу-фестивалю в Римі.

Твори Сергія і Тетяни перекладені італійською. А Сергій Дзюба також перекладав українською мовою вірші та прозу Петрарки, Леонардо да Вінчі і твори сучасних італійських авторів. Отож його стараннями в Україні вийшли аж дев’ять чудових, ошатних книжок (з кольоровими ілюстраціями на кожній сторінці великого формату) письменників з Італії.  

 

Ганна Маджуга

Схожі матеріали (за тегом)