|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:15 | 03.29.2024

У Гончарівському будують церкву

У селищі Гончарівське Чернігівського району розпочато будівництво храму Великомученика Юрія Переможця для військовослужбовців танкової бригади.

Про це повідомляють на сторінці у соцмережі оперативного командування «Північ». Це буде гарнізонна каплиця Св. Вмч. Юрія Переможця помісної української православної церкви для 1-ї окремої танкової Сіверської бригади, яка постійно дислокується в Гончарівському. Наразі в Гончарівському діє лише храм УПЦ Московського патріархату.

Нова капличка була закладена руками священників та військовослужбовців. Шестеро капеланів на чолі з владикою Епіфанієм заклали наріжний камінь у підмурок військової каплички і освятили будівництво, а командир 1-ї окремої танкової бригади заклав капсулу в фундамент ще рік тому. Та вже до осені цього року храм мають добудувати.

1tserkva2

«Сьогодні ми будуємо каплички у всіх військових частинах», – сказав при освяченні храму владика Епіфаній. Також він зазначив, що капелани добре зарекомендували себе на фронті, допомагаючи військовослужбовцям впоратися з морально-етичними проблемами, відправляючи для них церковні треби та здійснюючи іншу діяльність. І наголосив, що сьогодні підготовлених священнослужителів-капеланів не вистачає.

 

Марія ПУЧНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)