|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:16 | 03.28.2024

Реаліті про шкільне життя…

Креативні вчителі та учні Козелецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 взяли участь у Всеукраїнському проекті «Шкільне reality-2». Ідея проекту полягає в тому, щоб зняти серіал, у якому головними акторами виступатимуть реальні вчителі та школярі.

 «Шкільне reality-2» реалізовується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Для участі в цьому етапі зйомок відібрали 50 команд зі шкіл у різних куточках України. Сюди потрапив і козелецький навчальний заклад. Діти зняли серію про будні своєї школи через історію головної героїні Ірини, якій довелося вперше спробувати себе в ролі учителя. Під керівництвом педагога-організатора Марії Крокос команда учнів і педагогів опорного закладу Козелецької ОТГ стала переможцем у номінації «Найкраща серія в одній з десяти фокус-тем».

 

1realty

 

Сценарій, монтаж і режисуру розробили самі учні навчального закладу. Вони пройшли базове навчання з відеозйомки та монтажу, акторського мистецтва, отримали менторську підтримку від професійних відеографів.

Також козелецька школа отримала спеціалізовану техніку від засновників проекту для подальшої реалізації медійних ініціатив. Тепер навчальний заклад має фотоапарат Panasonic Lumix, студійні стійку та штатив, мікрофон, LED-освітлювач та інше обладнання для професійної зйомки.

Мета цього конкурсу полягала в розкритті творчого потенціалу учасників та популяризації використання медіаматеріалів в освітньому процесі.

 

Сніжана БОЖОК

Схожі матеріали (за тегом)