|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 2:05 | 03.29.2024

Чужої біди не буває

Зараз по всій Україні – масштабні пожежі, які загрожують екологічною катастрофою. Особливо потерпає Київська область, а саме – чорнобильська зона відчуження. Хоча дуже страждає й Житомирщина!

Горить більше 5 тисяч гектарів лісу, а разом із ним знищено до півсотні сільських хат. До гасіння жахливої пожежі залучені майже тисяча людей, 160 одиниць техніки, зокрема авіація й техніка Збройних Сил України.

1goritoliso

На допомогу житомирським лісівникам прибули і колеги з Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства: лісова охорона з Новгород-Сіверського, Городнянського, Холминського, Семенівського і Корюківського лісгоспів. Цей мужній загін очолює інженер з охорони та захисту лісу Андрій Курганський з ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство».

Андрій Леонідович розповів по телефону, що вони допомагають приборкувати пожежу колегам з Овруцького лісгоспу. З ранцевими вогнегасниками лісівники дві доби боролися з низовою пожежею у Гладковицькому лісництві і зупинили вогонь. Тобто великодні свята наші земляки зустрічали в лісі, самовіддано рятуючи довкілля.

Зокрема, відзначилися водії наших пожежних автомашин Валерій Ковбаса з ДП «Семенівське лісове господарство» і Володимир Москаленко з Корюківського лісгоспу.

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький наголосив, що злагоджені дії лісівників з усієї України та пожежників ДСНС дали свій позитивний результат. Так, станом на 20 квітня, із дев’яти осередків займань локалізовано п’ять.

На Житомирщині оперативно провели спільну нараду, на якій обговорили подальші дії для повної ліквідації пожеж. Андрій Заблоцький подякував депутатам Верховної Ради, які нещодавно ухвалили важливе рішення: відтепер штраф за випалювання сухої трави збільшено у двадцять разів. Отож це – 153 тисячі гривень!

Чернігівські лісівники звертаються до мешканців Придесення. Зараз стоїть суха погода, тому потрібно бути особливо обережними з вогнем, ні в якому разі не випалювати траву на своїх подвір’ях та під час відпочинку в лісі.

 

Микола Тищенко

Схожі матеріали (за тегом)