|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:05 | 03.28.2024

Гонорари для грантожерів-децентралізаторів

Виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Ірина Грозенко додала до особистого послужного фінансового списку ще одну громаду.

У декларації-2019 депутат обласної ради від партії «Наш край» задекларувала дохід від Парафіївської селищної ради у вигляді «гонорарів та інших виплат згідно з цивільно-правовим правочинами». Таким чином, Парафіївська ОТГ стала четвертою громадою в області, звідки Ірина Грозенко отримує дохід.

 

18 тисяч 634 гривні – саме стільки на початок 2019-го року задекларувала експерт із децентралізації Ірина Грозенко у вигляді доходу, отриманого від Парафіївської ОТГ. Ще 43 тисячі 800 гривень Ірині Вікторівні виплатила Кіптівська сільська рада, 68 тисяч 450 гривень – Комарівська ОТГ і 75 тисяч гривень – Височанська громада.

 

goxodo

ПЛЮС одна громада у послужному списку

 

Нагадаємо, минулого року суми гонорарів від Кіптів та Комарівки для експерта з децентралізації були дещо більшими – по 75 тисяч гривень кожна. Цього разу марку втримала лише Височанська ОТГ, яка, як ми вже писали, ще й виділила на крайній сесії грантожерським позаурядовим організаціям гроші у вигляді членських внесків. Одним словом, багата громада!

За що саме Парафіївська селищна рада заплатила Ірині Грозенко гонорар, ми попросили прокоментувати її голову Валентину Карпенко: «Це була одноразова угода, вона зробила перспективний план розвитку Парафіївської ОТГ. Ми заплатили у кінці 2018-го року. Одноразово, по цивільно-правовій угоді, вона виконала і отримала, постійно ми їй не виплачуємо».

 

grozkuchma

Ірина Грозенко та голова Кіптівської ОТГ Володимир Кучма

 

Нагадаю, Ірина Грозенко є депутатом Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» і головою постійної комісії з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції. За дивним збігом обставин, всі голови громад, які виплачують пані Грозенко гонорари, ішли на вибори під егідою політичної партії «Наш край».

 

Віталій НАЗАРЕНКО

Схожі матеріали (за тегом)