|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 21:42 | 03.28.2024

Ніжинський різун поміщений до СІЗО

Суд обрав міру запобіжного заходу для чоловіка, який напав на поліцейського у Ніжині.

Зловмисник з ножем напав на наряд поліції охорони, який прибув до приватного домоволодіння після спрацювання сигналізації. Незважаючи на поранення, поліцейський із напарником затримав лиходія. Згодом виявилося, що він розшукувався за скоєння кількох умисних убивств.

В суботу 11 січня у Ніжині спрацювала сигналізація на пульті поліції охорони – зловмисник розбив вікно і намагався проникнути до приватного домоволодіння. На місце події негайно прибула група реагування Ніжинського відділу поліції управління поліції охорони в Чернігівській області. Поліцейські заскочили зловмисника у дворі. При спробі затримати чоловіка той став чинити опір та вдарив одного із поліцейських ножем у живіт. Удар прийшовся під бронежилет. Незважаючи на поранення, старший сержант разом із напарником затримали нападника, після чого вони викликали «швидку» і слідчо-оперативну групу.

1arizun

Поліцейського з проникаючим пораненням доставили до лікарні й прооперували. Наразі правоохоронець проходить курс лікування.

Нападником виявився раніше судимий житель Київщини, який розшукується за підозрою у скоєнні кількох умисних убивств. На місці події вилучено ніж. Зловмиснику інкримінують замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням службових обов'язків, йому оголосили про підозру, чоловік затриманий і поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Нападнику суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті 348 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі. Триває досудове розслідування.

Схожі матеріали (за тегом)