|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:30 | 03.29.2024

У Сновську під лікарнею – гора шприців

Місцеві мешканці знайшли неподалік Сновської центральної районної лікарні гору використаних шприців. Небезпечна знахідка лежала під кущем, на узліссі. Сновчани припускають, що використані шприци у такий дивний спосіб «утилізував» медперсонал лікарні. 

1ashprits11ashprits2«Шприци лежать зі вчорашнього вечора і невідомо, що було в тих шприцах», - зазначає мешканка Сновська Ксенія Герасимова, яка і виявила знахідку.

Разом із тим в самій медичній установі поки що ніяк не коментують випадку.

Варто відзначити, що шприци та голки згідно правил відносяться до класу Б, оскільки вони безпосередньо контактують з рідинами людського організму. У зв'язку з цим утилізація голок і шприців повинна здійснюватися в спеціально обладнаних для цього місцях і зі строгим дотриманням усіх заходів безпеки.

Керівництво мед-установ визначає відповідальних осіб, на плечі яких лягає обов'язок по збору використаних шприців і голок до них і їх зберігання. Особливу увагу звертають на шприци та голки класу В, тобто до тих, які безпосередньо контактували з інфікованими пацієнтами і можуть стати причиною поширення інфекції.

 

Святослав ЖОЛУДЬ Фото Ксенія Герасимова

Схожі матеріали (за тегом)