|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 23:38 | 04.18.2024

Житло для дітей-сиріт

Цьогоріч для Чернігівської області із державної скарбниці на придбання житла і приміщень для розвитку сімейних форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа передбачено 25,6 мільйона гривень.

За пропозиціями райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад, субвенція в розмірі 20,8 мільйона гривень розподілена між місцевими бюджетами на виплату грошової компенсації для придбання житла 54 дітям-сиротам. Кошти надійдуть на спеціальні рахунки в АТ «Ощадбанк». Нині вже перераховано 15,3 мільйона гривень для 41 особи. Решту коштів перерахують після фінансування у грудні. 

Нагадаємо, така державна програма діє третій рік поспіль. У 2017 році в область надійшло понад 5,7 мільйона гривень державної субвенції. Це дозволило забезпечити соціальним житлом 13 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Для них придбано три помешкання у Чернігові (для 11 осіб), по одному в Сосницькому районі та Козелецькій ОТГ.

Минулого року Чернігівщина отримала 16,4 мільйона. За ці кошти придбали 29 помешкань для 30 осіб вказаної категорії, а також житло для створення 4 дитячих будинків сімейного типу (двох — у Чернігові, по одному — в місті Новгороді-Сіверському та селі Рудка Чернігівського району).

Сніжана БОЖОК

Схожі матеріали (за тегом)