|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:37 | 03.29.2024

«Осінній Fest» по-кіптівськи

19 жовтня Кіптівська об’єднана територіальна громада провела масштабний Всеукраїнський фестиваль «Осінній Fest», у рамках якого всі охочі мали змогу покататися верхи на конях, пройтися осінніми лісовими стежками у пошуках грибів, пограти в пейнтбол, відвідати контактний зоопарк, взяти участь у картопляному квесті та скуштувати «куліш єднання», а також побувати в аероклубі «Прогрес» і навіть стрибнути з парашутом.

72824822 490808601504590 8151575656946204672 n

Такий фестиваль на Чернігівщині відбувся вперше. Ініціатором цього заходу стала Кіптівська ОТГ, яка успішно захистила свій проект на конкурсі «Малі міста – великі враження» від Міністерства культури України. За це громада отримала 249 тисяч гривень від Уряду, які спрямувала для створення нових умов для розвитку туристичного й культурного потенціалу громади.

«Дуже приємно було отримати звістку про те, що ми стали переможцями конкурсу «Малі міста – великі враження», – каже начальниця відділу культури, сім’ї, молоді та спорту ОТГ Ірина Дубик. – Проект проходив у три етапи, кожен наступний додавав нам сил та наснаги. І коли ми дізналися, що стали переможцями, – дуже зраділи, адже нас почули й зрозуміли. А вже сьогодні, пройшовши нелегкий підготовчий шлях, ми бачимо, що воно того варте. Я сподіваюся, що кожен із наших гостей і туристів повезе додому незабутні емоції осіннього сонячного дня і буде чекати нового фестивалю наступного року».

У цей день можна було відвідати безліч різноманітних екскурсій і локацій. Наприклад, екскурсія «Лісництво в дії» була створена для любителів ландшафтного дизайну. Також можна було сходити на тихе полювання грибними місцями разом із з грибним експертом.

Для любителів екстріму – екскурсія «Парашут у хмарах», під час якої можна біло відвідати авіаційно-спортивний клуб у селі Прогрес та здійснити політ літаком, або стрибнути тандемом із досвідченим майстром, або стрибнути самостійно, після інструктажу.

Для дітей діяв «Контактний зоопарк» з домашніми тваринами сільської місцевості, а молодь могла пограти у командну гру пейнтбол.

74301307 490806008171516 6250073350152912896 n

Ну і, звісно, всі охочі могли відвідати майстер-класи з ковальства, лозоплетіння, гончарства, які проводили відомі майстри – учасники міжнародних та всеукраїнських виставок.

Гуляння проходили в урочищі Прохода, де розгорнули неймовірну кількість різноманітних локацій. Кожній присутній міг знайти щось цікаве саме для себе.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)