|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:52 | 03.29.2024

В обласній бібліотеці для юнацтва презентували книгу «Чернігів у вогні»

Відверто кажучи, давно вже не пригадую такого великого позитивного резонансу, який викликала поява книги «Чернігів у вогні» (спільного проекту редакції газети «Чернігівщина», ОК «Північ» та Міжнародної літературно-мистецької Академії України) про героїчну оборону Чернігова і Придесення під час навали навіженої російської орди.

За дуже короткий час читачі з України та закордону буквально розмели перший значний наклад книжки. Але попит не зменшився, а навпаки – щодня люди запитують таку книжку. Газета «Чернігівщина» оперативно випустила додатковий наклад, однак і він миттєво, за лічені дні, розійшовся. Популярну книгу потрібно перевидавати знову!

Як відомо, перша велика презентація цієї книжки успішно відбулася в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Тараса Шевченка за участю творців бестселеру та героїв книжки – наших відважних бійців, героїчних медиків, волонтерів і очільників громад, які багато допомагають ЗСУ.

250123

А днями вже друга презентація книги «Чернігів у вогні. Зметем орду, відправимо до пекла!» пройшла в обласній бібліотеці для юнацтва. Редактора газети «Чернігівщина», співавтора книжки Сергія Дзюбу запросив знаний громадський діяч, просвітянин та бібліотекар Володимир Єрмак. Наразі пан Володимир відзначив значну популярність книжки та її високий художній і поліграфічний рівень, велике подвижництво авторського колективу.

А Сергій Дзюба розповів, як, під шаленими обстрілами, на межі життя і смерті, книга почала створюватися в оточеному Чернігові, – добродій Сергій від руки, бо не було світла, як і всіх інших комунікацій, написав свої спогади «У блокадному Чернігові».

book23

Разом із редактором Сергієм Дзюбою, над цим потужним, резонансним міжнародним проектом (у перспективі планується продовження – «Чернігів у вогні. Книга друга») працюють також співавтори Марія Пучинець, Віталій Назаренко та Григорій Войток; упорядник і літературний редактор Катерина Махлай; консультанти книги, полковники ЗСУ Валентин Буряченко і Вадим Мисник; та меценати: генеральний директор ТОВ «Земля і Воля», видатний аграрій, Герой України Леонід Яковишин та директор Української громади міста Сіднея в Австралії, науковець Софія Мицак.   

2501232

Також на імпрезі виступили президент благодійного фонду імені Софії Русової Іван Чаус та військовий історик, завідувач військово-історичного музею – філії Чернігівського історичного музею імені Василя Тарновського Михайло Жирохов. Пан Михайло представив і власні твори, зокрема книжку «Північний форпост» про нинішню українсько-російську війну.

А наші чарівні співачки Інна і Тетяна Чабан прекрасно виконали пісню Сергія Дзюби (слова) та Петра Лойтри (музика) «Закінчиться війна», а також пісні на вірші і музику Тетяни Чабан.

Всі учасники презентації наголосили, що непохитно вірять у Перемогу України над шовіністичною, загарбницькою росією. Адже добро, правда та світло все одно долають зло, брехню і пітьму!

 

Сергій Квітницький

Схожі матеріали (за тегом)