|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:15 | 03.29.2024

Урочисте відкриття у Прилуцькій гімназії

У Прилуках урочисто відкрили новозбудований другий корпус місцевої гімназії №1 імені Г. Вороного.

Його почали зводити ще у 2011 році. Включення проєкту до програми «Велике будівництво» дало потужний імпульс до завершення робіт. Вартість будівництва склала понад 70 млн гривень.

Про новий корпус учні та педагогічний колектив школи мріяли давно. Адже в основній будівлі вкрай не вистачало кабінетів для такої кількості дітей. Загалом в гімназії навчається 820 учнів, персонал закладу - 80 осіб. Тепер у школярів – ще один, модерновий та яскравий корпус, з’єднаний з основною будівлею зручним переходом. Більша частина - 480 школярів перейдуть до просторих і світлих класних кімнат другого корпусу. Загалом тут 17 класів, з них 3 - комп'ютерні.  Крім цього, облаштовано виробничі майстерні, актовий, хореографічний, спортивний та тренажерний зали, спортивні майданчики. Є образотворча студія, зони відпочинку та самоорганізації учнів. Але головна "родзинка"  - перший у місті басейн, де зможуть займатися не лише учні школи, а й інші дітлахи.
Проєктом передбачено, що в новозбудованому корпусі навчатимуться середні та старші класи. Водночас обидва корпуси працюватимуть як єдина система. Молодші школярі матимуть змогу відвідувати спеціалізовані класи та приміщення, яких немає у старій будівлі.

1aagimnaz
Гімназія абсолютно готова приймати учнів, щоб провадити навчальний процес.
Важливо, що за дизайном новий корпус гармонічно поєднався з сусідньою будівлею, яка має давню історію. Її початок датований 1874 роком. Тоді меценат, почесний громадянин Прилук Григорій Галаган за символічну плату передав власний маєток міській управі. Відтоді будівля функціонувала виключно як освітній заклад. Упродовж усіх цих років тут здобували знання чимало відомих усьому світу особистостей, серед яких і її випускник - видатний математик Георгій Вороний, чиє ім’я нині носить гімназія.

Схожі матеріали (за тегом)