|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:44 | 03.29.2024

Із РАЦСу до… психлікарні

Прокуратура звернулася до суду з клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру до нападника, який перебуваючи в держустанові, завдав потерпілій сім ножових поранень.

psixoКозелецьким відділом Ніжинської місцевої прокуратури скеровано до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із суворим наглядом стосовно підозрюваного у вчиненні закінченого замаху на вбивство (ч. 2. ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України).

Нагадаємо, у листопаді 2019 року в селищі Козелець 34-річний чоловік несподівано накинувся на співробітницю РАЦСу на очах у відвідувачів з дітьми. Зловмисник наніс жінці сім ножових поранень. Одразу після інциденту потерпілу доставили до реанімації, де вчасно надали медичну допомогу. Наразі її життю нічого не загрожує.

Під час проведення досудового розслідування, з метою встановлення стану осудності підозрюваного, проведено судово-психіатричну експертизу. Згідно з висновками, чоловік за своїм психічним станом не міг на момент вчинення діяння та не може на даний час усвідомлювати свої дії та керувати ними.

 

Сніжана БОЖОК

Схожі матеріали (за тегом)