|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 22:36 | 03.28.2024

Ярмарки лісових красунь

Понад 20 тисяч ялинок і сосен оселилися до новорічних свят у домівках жителів Чернігівщини, а також у освітніх, медичних та культурних закладах області. Засяяли у день Святого Миколая яскравими святковими вогниками-гірляндами та прикрасами, засріблилися новорічним дощиком, звеселили малечу чудовими, зворушливими іграшками.

Прекрасні ярмарки вже два тижні проходять у лісівників ДП «Городнянське лісове господарство». На площі 6 гектарів вони виростили більше 50 тисяч ялинок і сосен.

«Стало вже доброю традицією, – говорить директор Городнянського держлісгоспу Сергій Аніщенко, – що місцеві мешканці та жителі Чернігова приїздять цілими родинами, з дітлахами, щоб вибрати лісову красуню прямо в лісі, на новорічній плантації. І ця справді казкова, чарівна та святкова подорож до лісу запам’ятається дітям на все життя! Тож отакі захоплюючі лісові мандрівки і виховують у малечі щиру любов до природи».

ayalinki

Головний лісничий Сергій Заєць розповів, що вже майже десять років Городнянський держлісгосп продає ялинки у горщиках, і попит на них зростає щорічно. А лісничий Городнянського лісництва Олександр Ковтун додав, що наступного року тут продаватимуть у горщиках ще й канадські ялини. Вони теж неабияк приваблюватимуть дітей і дорослих своєю красою. Три роки тому лісгосп закупив насіння канадської ялини у закарпатських колег, де вона вже давно, гарно себе зарекомендувала і користується попитом. Зараз канадські ялинки прижилися і у нас, на Поліссі, й чудово себе тут почувають.

Лісівники Чернігівщини роблять усе, щоб новорічні свята вдалися на славу!

Володимир Перев’язко, Чернігівське ОУЛМГ

Схожі матеріали (за тегом)