|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:51 | 04.19.2024

Все більше молодят обирають послугу «Шлюб за добу»

З лютого 2017 року Міністерство юстиції започаткувало в місті Чернігові пілотний проект «Шлюб за добу», що реалізується Головним територіальним управлінням юстиції в Чернігівській області на базі Міського Палацу культури. 

1slubikПеревагами даного проекту є спрощена процедура державної реєстрації шлюбу, відсутність необхідності звернення до відділів державної реєстрації актів цивільного стану, проведення реєстрації у зручний для молодят час. 

Така послуга користується широким попитом серед молодят, адже з часу запровадження за спрощеною процедурою в місті Чернігові зареєстровано вже 1325 шлюбів.

Крім того, з 15.06.2018 Головним територіальним управлінням юстиції у Чернігівській області було запроваджено надання послуг з реєстрації шлюбу у скорочені строки і в місті Ніжині на базі КП «Служба Єдиного Замовника». 

Відтак, вже 125 щасливих пар скористалися послугою «Шлюб за добу» у місті Ніжині. 

Щасливі молодята для реєстрації шлюбу у зручний для них час можуть звертатися у місті Чернігові за адресою: м. Чернігів, вул. І. Мазепи, 23 та у місті Ніжині за адресою: м. Ніжин, вул. Небесної сотні, 14. 

З 03.12.2018 в м. Корюківка відкрито ще одну локацію де здійснюватися реєстрація шлюбів за скороченою процедурою, у мальовничому місці – перлині Полісся місті Корюківка. Реєстрація шлюбів здійснюється на базі КП «Благоустрій» Корюківської міської ради. 

Сучасні новації спрощують та наближають до населення послуги, передбачені сімейним законодавством.

Тож кохайтеся, а про документи подбає Мін’юст!

Начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області                            Олег ТРЕЙТЯК

Схожі матеріали (за тегом)