|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 11:18 | 03.28.2024

Ринок праці потребує «робочих рук»

Про це свідчить переважна кількість вакансій у базі обласної служби зайнятості. На початок травня їх налічувалось 543. Більшість — на підприємствах переробної промисловості (29,1%), сільського господарства (15,5%), у сфері охорони здоров’я (11,4%), торгівлі (9%).

800 0 1533893000 3089У професійному розрізі найбільше вакансій було для кваліфікованих робітників з інструментом (швачка, електромонтер, електрогазозварник, слюсар), а також для робітників з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (водій, токар, тракторист, машиніст екскаватора тощо).
У перспективі можна прогнозувати зростання попиту на спеціалістів будівельної галузі, оскільки потрібно буде відбудовувати зруйновану інфраструктуру, житлові будинки, дороги, комунікації. Потрібними будуть маляри, слюсарі, електрики, зварювальники та столяри.
Служба зайнятості вже сьогодні працює над відновленням трудового потенціалу, подоланням дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили, пропонуючи програми професійного навчання. Так, безробітні можуть безкоштовно здобути популярну на ринку праці професію під гарантоване працевлаштування. Громадяни, не зареєстровані у службі зайнятості, які належать до певних категорій (45+, звільнені з військової служби, внутрішньо переміщені особи тощо), можуть підвищити свою конкурентоспроможність на ринку праці за допомогою ваучера на навчання. Детальніше про це за посиланням.
Так, у поточному році в нашій області вже 161 особа скористалася ваучером на навчання. Обрали такі затребувані на ринку праці професії, як електрогазозварник, електромонтер, тракторист, машиніст крана автомобільного, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, монтажник гіпсокартонних конструкцій, кухар.

Схожі матеріали (за тегом)