|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:31 | 04.19.2024

Повертають майно закладів освіти

Задоволено позов прокурора щодо повернення майна державних закладів освіти з незаконного використання

2817080Господарським судом Чернігівської області підтримано правову позицію прокуратури з питань законності передачі в оренду нерухомого майна освітніх закладів. Ніжинською окружною прокуратурою встановлено, що частина приміщень гуртожитку одного із закладів вищої освіти площею 122,6 кв. м передана в оренду для розміщення аптеки.
Використання приміщень навчального закладу для розміщення аптеки суперечить Закону України «Про освіту», оскільки не допускається використання майна освітнього закладу виключно в цілях підприємницької діяльності орендаря з метою отримання прибутку, не пов’язаної з освітньою діяльністю або обслуговуванням учасників освітнього процесу.
Реагуючи на порушення, Ніжинська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним договору оренди та звільнення орендованого приміщення, який задоволено в повному обсязі.
Крім того, судом задоволено позов з аналогічних підстав, поданий Чернігівською окружною прокуратурою про визнання недійсним договору оренди майна закладу вищої освіти площею 200,8 кв. м. Під час судового розгляду орендарем добровільно звільнено та повернуто майно закладу освіти.
На розгляді в суді перебуває ще два позови прокурорів щодо незаконного використання приміщень державних закладів освіти у містах Ніжині та Прилуках.

Схожі матеріали (за тегом)