|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:32 | 03.29.2024

З новим агрегатом ремонт доріг просувається швидше З новим агрегатом ремонт доріг просувається швидше

Не плакатись від руйнувань війни, а впрягатися у відбудову

У товаристві «Земля і воля» в розпалі головна весняно-польова робота – сівба кукурудзи на вже підготовлених 27300 гектарах. Залучено до сотні агрегатів, ще більше – трудівників. Для високоефективної роботи такого комплексу потрібні десятки мільйонів гривень. Водночас господарство виконує й додаткове завдання, що не входить в обов’язки аграрних виробників, – ремонтує дороги загального користування по всій громаді. І навіть ті, ремонт яких закладений у планах обласного Департаменту капітального будівництва і навіть Укравтодору.

 akupazal

Купа заліза залишилася від того, хто руйнував дорогу на Браницю

 

Дорогу від Бобровиці до Браниці повинні були відремонтувати обласні шляховики ще минулого року, оскільки її добряче пошкодили окупанти, коли намагалися прорватись у центр Бобровиці, досі на околиці міста стоїть обгорілий «пам’ятник бравим воякам». Недавно саме там шляховики товариства «Земля і воля» завершили ремонт пошкодженої гусеницями шестикілометрової дороги від Браниці Бобровицької громади. Є на цьому шляху й ділянки асфальтівки, капітально відремонтованої минулого року за кошти обласного бюджету. Але і торік, і цьогоріч значний обсяг робіт взяло на себе аграрне господарство, причому, крім ямкового ремонту, будуть покривати новим асфальтом великі суцільні ділянки.

Недавно шляхова ремонтна бригада одержала нову техніку виробництва США. Генеральний директор ТОВ «Земля і воля» Леонід Яковишин виділив з каси господарства 70 тисяч доларів для придбання багатофункціонального агрегата.

1aagrega

За словами керівника шляхової бригади Рачика Ламазяна, ця машина значно прискорила й полегшила ремонтні роботи: зачищає й готує до асфальтування вибоїни, доставляє до кожної ямки гарячу асфальтну суміш, виконує інші функції. Новий асфальт «вариться» на недавно придбаному новому заводі, змонтованому на околиці Бобровиці. Тож доставляють його оперативно, за лічені хвилини, а не з Києва чи Чернігова, як бувало раніше, ще й було дорожче та з гіршою якістю.

Бригада Рачика Ламазяна відремонтувала вже дорогу аж за Браницю, біля Марківців і по центральній вулиці села, у Бобровиці по вулиці Олега Бичка і до Озерян. Ремонтується й центральна вулиця, далі – до Майнівки, по головній вулиці Щаснівки.

1adoruzb

Узбіччя приводять у порядок і за "європейцями" прибирають

1asmitto

Узбіччя дороги від Озерян до Майнівки розчищає, упорядковує, збирає сміття після «євроінтеграторів» бригада під керівництвом нового заступника генерального директора ТОВ «Земля і воля» по Щаснівському відділку Володимира Пилипенка.

1ayamken

Асфальтують вибоїни різних розмірів

 

На ремонти доріг загального користування товариство «Земля і воля» витрачає мільйони гривень, зароблених трудовим колективом успішного господарства. Крім цього, аграрники справно щомісячно поповнюють бюджет мільйонними податками від своєї гідної зарплати. І вони не претендують на якусь похвалу, хоча їхні внески у зміцнення обороноздатності країни значно вагоміші, ніж окремих відомих волонтерів. Ще аграрники добровільно беруть на себе виконання відбудовних інфраструктурних завдань, не чекаючи обіцянок з Києва, що за нас те зробить якась європейська чи заокеанська держава.

 

Григорій ВОЙТОК

Схожі матеріали (за тегом)