|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 8:35 | 03.19.2024

Понад мільярд активів агресора

В управління АРМА передано арештовані корпоративні права та нерухоме майно російських підприємств загальною сумою понад 1 млрд 37 млн грн

ros biznesЗа клопотанням прокурорів Чернігівської обласної прокуратури накладено арешт та передано в управління АРМА корпоративні права і нерухоме майно, що належало бенефіціарному власнику взаємопов’язаних юридичних осіб, який є громадянином російської федерації. Загальна сума арештованого становить понад 1 млрд 37 млн грн.
За даними слідства, протягом 2021-2022 років приватні товариства, засновником яких був представник країни-агресора, здійснювали придбання волокон у Республіці Білорусь та займалися постачанням тканин російським та білоруським організаціям і підприємствам. При цьому громадянин рф володіє та контролює господарську діяльність групи компаній, яка виконує російські державні контракти з постачання військового одягу і спорядження російської армії та її силових відомств. Частину прибутків він перераховував на російські рахунки і використовував для організації діяльності групи компаній, тим самим фінансуючи дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України). Досудове розслідування здійснювалось слідчими Управління СБУ в Чернігівській області.

Схожі матеріали (за тегом)