|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:35 | 03.29.2024

В області близько 90 тисяч голів ВРХ

Чернігівщина – третя в Україні серед областей за поголів’ям корів – налічує 37,9 тисячі. Разом з тим, в області спостерігають тенденцію до зменшення поголів’я через постійні обстріли та економічну ситуацію.

1avrxЗгідно з інформацією, загалом сільгосппідприємства області нараховують близько 90 тисяч голів великої рогатої худоби, з них – близько 38 тисяч саме корів. Але, як кажуть в департаменті, цифри неточні – через війну чіткої статистики не ведуть, і не всі підприємства вчасно звітують. Основна проблема фермерів та підприємців – обстріли прикордоння.
Є господарства, які постійно страждають від обстрілів – і матеріальна база, і тваринницька галузь. В одному з сіл Семенівської громади, що в Новгород-Сіверському районі, внаслідок російських обстрілів 30 жовтня загинули 62 корови, також пошкоджені будівлі сільськогосподарського підприємства. Згідно з повідомленням департаменту АПР, усього з 24 лютого внаслідок збройної агресії загинули 500 голів великої рогатої худоби, з них 200 корів. Також три сільгоспвиробники збули повністю своє поголів’я – «до кращих часів». Наприклад, ТОВ «Мрія», що в Новгород-Сіверському районі, позбулося 200 корів. Разом з тим, підприємства не перевозять свої потужності в безпечніші області. Єдина міграція відбулася в межах Новгород-Сіверського району – з прикордонного Грем’яча вивезли пів тисячі корів. Від ферми до російського кордону – триста метрів, територію кілька разів обстрілювали. Залишатись там було небезпечно, тому забрали звідти працівників, худобу і майно.

Схожі матеріали (за тегом)