|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:49 | 03.29.2024

Французькі мости вже монтують

На Чернігівщині встановлять шість мостів французького виробництва замість тих, що були зруйновані внаслідок вторгнення російських військ. Нові мости – це частина допомоги Франції для України і Чернігівської області зокрема.

1aa11mostyНаразі Чернігівщина отримала три мости компанії «Matiеre» від партнерів із Франції. Вони вже доставлені до місць виконання робіт на дорогах державного значення. Ще три мости, які французька сторона надає для Чернігівської області, перебувають у Румунії. Наступного тижня конструкції мають надійти до області.

«Французькі» мости – це модульні металеві збірні конструкції. Такий міст може бути як тимчасовим, так і постійним. Він призначений для руху легкового та вантажного транспорту. Кожна конструкція спроектована та виготовлена за індивідуальними параметрами. Довжина їх – близько 20, 30 та 40 метрів. На виробництві на них вже нанесли шар дорожнього покриття. Це перші подібні збірні мости в Україні.

Минулого тижня перший радник Посольства Французької Республіки в Україні Бенжамен Роріг особисто приїхав оглянули місця виконання робіт з монтажу мостів.

«Прагнучи допомогти Україні подолати наслідки збройної агресії, яка була розпочата проти неї, Франція з самого початку мобілізувала і надалі посилювала свою гуманітарну допомогу Україні. Французький центр подолання кризових явищ за підтримки Міністерства закордонних справ Франції виступив з ініціативою безпрецедентної акції допомоги – «Корабель для України». В межах цієї акції було відправлено близько тисячі тонн різноманітної продукції. Ця допомога призначалася для декількох українських областей. Зокрема для Чернігівщини передано 259 тонн гуманітарної допомоги, серед якої – декілька мостів», – сказав Бенжамен Роріг.

Завершити роботи із монтажу мостів, подарованих Францією, та пустити ними транспорт планують до кінця поточного року.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)