|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 23:06 | 03.28.2024

Смолинський торфозавод: «Фіскальні гопники зривають опалювальний сезон»

Від п’ятого листопада Смолинський торфозавод філії ДП «Чернігівторф» припинив відпуск продукції через свавілля державної фіскальної служби, яка на початку опалювального сезону вирішила незаконно знімати з рахунків підприємства гроші на погашення фіктивних боргів десятирічної давнини.

734634563Як повідомив голова профспілки державного підприємства «Чернігівторф» Андрій Страхов, за фактами втручання в роботу торфозаводу він звернувся з відповідними заявами на дії посадових осіб ДФС до прокуратури та СБУ.

«Податкова прагне вислужитись і заробити побільше премій до кінця року, а разом із тим помагає ворогові в тилу та знищує стратегічне підприємство, – каже профспілковий лідер торфовидобувників. – Фіскальна служба вже незаконно зняла з рахунків заводу 93 тисячі гривень, а в банк надійшла вимога на невизначену суму. ДФС знімає грошові кошти по судових вимогах 2014 року, які за терміном давності є нікчемними. В цих судах відповідачем було ДП «Чернігівторф», а філії «Смолинський торфозавод» взагалі не існувало».

У ДП «Чернігівторф» вважають дії чиновників з податкової не просто незаконними, а такими, що спрямовані на розхитування соціально-політичної ситуації та підрив енергетичної безпеки Чернігівщини.

«З усіх питань громадам та громадянам, які залишаться без доступного палива, телефонувати за номером: + 38 (068) 130-81-38 або безпосередньо гоп-стопникам в податкову», – резюмували на торфозаводі.

Керівництво заводу також звернулось до управлінців у Чернігівській обласній військовій адміністрації.

 

Віталій НАЗАРЕНКО

Схожі матеріали (за тегом)