|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 9:42 | 03.29.2024

Недобуд повернули у власність громади

За втручання обласної прокуратури повернуто у комунальну власність об’єкт незавершеного будівництва в Прилуках.

1arayliОрганами прокуратури забезпечено виконання рішення суду та повернуто у комунальну власність об’єкт незавершеного будівництва - комплекс будов та споруд районної лікарні в місті Прилуки Чернігівської області вартістю майже 400 тис. грн. Йдеться про об’єкт незавершеного будівництва – багатоповерховий комплекс будівель та споруд районної лікарні загальною будівельною готовністю понад 60%, який розташовано в місті Прилуки по вул. Перемоги.
Прокуратура з’ясувала, що вказаний об’єкт незавершеного будівництва у 2007 році перейшов у власність товариства з обмеженою відповідальністю на підставі договору купівлі-продажу, який розірвано у зв’язку з порушенням вимог законодавства та договірних зобов’язань щодо завершення будівництва і введення в експлуатацію об’єкта нерухомості. За таких обставин приватизований об`єкт підлягає поверненню у комунальну власність. Водночас, вказане майно було арештовано та виставлено на торги у зв’язку з необхідністю погашення боргів товариства.
З метою поновлення порушених інтересів держави та територіальної громади обласною прокуратурою пред’явлено позов до суду про повернення у комунальну власність об’єкта незавершеного будівництва - комплексу будов та споруд районної лікарні в місті Прилуки, та скасування державної реєстрації права власності з метою упередження відчуження майна у приватну власність через продаж з аукціону. За результатами розгляду позову прокурора Господарським судом Чернігівської області визнано наведені доводи обґрунтованими та задоволено позов у повному обсязі. Наразі рішення суду реально виконано.

 

Схожі матеріали (за тегом)