|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 22:44 | 03.28.2024

"Держкоштовні" будматеріали - громадам

Киїнська, Іванівська, Новобілоуська громади та місто Чернігів уже отримали будівельні матеріали, куплені за державний кошт.

1abudmat«Загалом на ці потреби виділено 135 мільйонів гривень, вже надійшло – 32 мільйони. За ці гроші придбали покрівельні матеріали, скло, цвяхи, все для швидкого відновлення. Потребу формували самі громади», – зазначає перший заступник голови ОВА Костянтин Мегем.
Масштаби руйнувань в області дуже великі. Тож будь-яка допомога є важливою.
«До Новобілоуської громади входить 22 села і майже кожне постраждало від агресії росії. На сьогодні 52 будинки зруйновано, більше 270 пошкоджено. Потрібно все: брус, цвяхи, скло, шифер та, звісно, робочі руки», – зауважує голова громади Дмитро Федоров.
Варто зазначити, що купити будматеріали в Україні зараз нелегко. Є дефіцит на певні позиції. Через ускладнену логістику завести необхідне з-за кордону теж не завжди вдається. Та попри це, іноземні благодійники теж доставляють для Чернігівщини будматеріали. Зокрема нещодавно приїхала партія з Польщі. У відновленні інфраструктури допомагають і Словаччина та Норвегія.

Схожі матеріали (за тегом)