|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 12:40 | 03.28.2024

Заклади і громади, яким пощастило

Цьогорічні об’єкти програми "Велике будівництво" в області мають включати бути 5 шкіл, 5 садочків, 5 стадіонів. Дитячий садок в Богданівці Линовицької ТГ та Кобижчанський заклад дошкільної освіти «Лісова казка» Бобровицької міської ради входять до цього переліку.

120222Оновлений садочок у Богданівці чекають не лише місцеві малюки, сюди привозитимуть дітей ще й з Даньківки, Онищенкова, Тополі, Глинщини. Заклад розрахований на 30 місць. Загальна планувальна схема будівлі має зонування на блоки для дітей за віком, у кожній групі є спальня, ігрова-їдальня, санвузол, роздягальня. Також обладнають інші приміщення: кабінет завідуючого, медично-процедурний кабінет, харчоблок, пральню-прасувальню, електрощитову, кімнату для музичних, гімнастичних занять, куточок живої природи та кладові.
Загальна вартість реконструкції — 14 мільйонів гривень. У 2019-2021 роках більшу частину робіт уже виконано за рахунок субвенції з держбюджету та співфінансування з місцевої скарбниці. Завершити ж усе планують влітку цього року.
Кобижчанський садок «Лісова казка» Бобровицької громади розташований у приміщенні колишньої школи. У закладі функціонують 4 групи загального розвитку, у двох з них виховуються діти з особливими освітніми потребами. Працює кабінет логопеда. Садок побудований понад 60 років тому і з того часу ні разу капітально не ремонтувався. Цьогоріч, зокрема за кошти з державного бюджету — близько 13 мільйонів гривень, тут замінять дах, вікна та двері, утеплять стіни.
Будівлі, в яких розташовані садочки на Чернігівщині, зазвичай побудовані понад пів століття тому. Здебільшого там робили лише косметичні ремонти. Звісно приміщення морально застарілі, не відповідають сучасним вимогам освітнього простору та енергозбереження. Завдяки програмі «Велике будівництво» є можливість кардинально змінити ситуацію.
Новобасанський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів, де навчається понад дві сотні учнів, не має зали для занять з фізкультури. У перспективі "Великого будівництва" — зведення спортивного корпусу з переходом до навчального блоку на території школи. Сільська рада замовила проєктно-кошторисну документацію, яка наразі на експертизі.

Схожі матеріали (за тегом)