|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 23:13 | 03.28.2024

КП «Ліки України» повернуто громаді

Прокуратура домоглася повернення підприємства вартістю майже 180 млн грн громаді області

vesudВерховний Суд ухвалив рішення, яким повністю задоволено позовні вимоги Чернігівської обласної прокуратури щодо визнання незаконними рішень та угод, прийнятих Чернігівською облрадою та Управлінням комунального майна облради стосовно передачі в оренду приватній структурі майна комунального підприємства «Ліки України» вартістю майже 180 млн грн. Цим же рішенням скасовано попередні рішення судів.
Прокурорами у суді доведено, що у 2018 році передача цілісного майнового комплексу КП «Ліки України» в оренду товариству з обмеженою відповідальністю з однойменною назвою відбулося без розгляду цього питання на сесії обласної ради.
Загальна вартість майнового комплексу та обігових активів, що передавалися та відчужувалися суб’єкту господарювання, за угодою склала майже 180 млн гривень. Станом на 2019 рік комунальне підприємство було одним із найбільших підприємств Чернігівської обласної ради. Його мережа мала підрозділи у майже всіх районах області і налічувала 52 аптеки, 61 аптечний пункт та 1 аптечний склад.

Схожі матеріали (за тегом)