|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 3:03 | 03.29.2024

"Еталон" готує автобус та сміттєвоз

Чернігівський автомобільний завод, який входить до складу корпорації «Еталон», 2022 року має намір повернутися на український ринок спецтехніки. Підприємство представить вантажний автомобіль Ashok Leyland. Також корпорація "Еталон" заявила про підготовку до виробництва абсолютно нового туристичного автобуса.

buscheЗавод робить ставку не на продаж шасі, а відразу на повноцінні машини. Усі вантажівки будуть комплектувати повноцінними надбудовами, які найбільш потрібні на вітчизняному ринку. Першою версією вантажівки стане сміттєвоз із об’ємом контейнера на 12 кубів, завантаження якого відбуватиметься збоку. Офіційна smitevozпрезентація машини відбудеться після сертифікації - приблизно у середині наступного року. Вантажні машини ЧАЗ будуть націлені на сегмент тендерних закупівель територіальних громад, які останні кілька років активно оновлюють автопарки спецтехніки.
Автобус А11123 із довжиною 10,6 м отримає салон місткістю 43-47 місць. Силова установка –турбодизель Ashok Leyland робочим об'ємом 5,76 л і потужністю 224 к.с. у парі з 6-ступінчастою механічною коробкою ZF. Повна маса – 18,6 тонни. Прем'єра автобуса А11123 відбудеться в січні або лютому наступного року.

Схожі матеріали (за тегом)