|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:28 | 03.29.2024

З капіталом в одну тисячу гривень купили завод за 40 мільйонів

Чернігівський лікеро-горілчаний завод продали «з молотка»!

Завод «Кристал» був підрозділом облдержоб’єднання «Чернігівспиртгорілка». Приватизували його на електронному аукціоні за 39,7 мільйона гривень. Аукціон виграла фірма зі статутним капіталом в одну тисячу гривень.

 

Учасниками аукціону стали дві фірми – ТОВ «Технокомплектсервіс» та ТОВ «Спіріт Етил». Останнього учасника визнали переможцем.

proxidn1a

Згідно відкритих даних, компанію ТОВ «Спіріт Етил» зареєстрували 2018 року у Києві. Вона займається гуртовою торгівлею. Керівником та кінцевим бенефеціарним власником є Дермель Анастасія Володимирівна.

Цікаво, що розмір статутного капіталу фірми складає всього одну тисячу гривень. Згідно з даними фінансової звітності за 2020 рік, дохід ТОВ «Спіріт Етил» склав 0 гривень. Активи ж компанії оцінено у 2,6 мільйона гривень.

Незважаючи на доволі-таки скромні фінансові показники, переможець торгів підняв вартість активу до 39 мільйонів 690 тисяч гривень.

Що ж отримає за ці гроші столична фірма?

У власності підприємства опиняться головний корпус заводу, спиртосховище, склади і санітарно-побутовий корпус. Загальна площа будівель складає 7 тисяч 743 квадратні метри. Будівлі розташовані на 2,5 гектарах землі по вулиці Котляревського, 38 у Чернігові.

Нагадаємо, що підприємство спеціалізувалося на дистиляції, ректифікації та змішуванні спиртних напоїв.

obladna

До аукціону спиртзавод перебував в оренді ПрАТ «ЧЛГЗ «Чернігівська горілка»». Підприємство є виробником горілчаної та лікеро-горілчаної продукції, настоянок, абсентів, сиропів. Найбільш широко відомі: горілки «Деснянські зорі», «Золото України», «Пшенична», «Золоте кільце», «Максимум», «Забава мисливська», «Чернігівська ювілейна», абсенти «Абсент Вінсент», «Абсент Преміум», лікери «Кюрасао», «Самбука Ібіца», «Крем де Кафе», «Пізан», настоянки «Де ла бо Джин», «Трафальгар джин».

Подальша доля чернігівського спиртзаводу невідома, як, власне, і доля його унікальних брендів.

До речі, на цьому Фонд держмайна не планує зупинятися. Стало відомо, що до продажу готують і Чернігівську жіночу колонію. Пішов другий рік відтоді, як її законсервували. В установі могли утримувати близько 900 засуджених. На території закладу працював унікальний швейний цех. Функціонував єдиний в Україні «Дім матері і дитини», в якому могли перебувати одночасно до 50 малюків зі своїми засудженими мамами.

За скільки продадуть будівлю, поки що невідомо. До речі, це не перший виправний заклад у Чернігівській області, який виставили на аукціон. У жовтні фонд Державного майна України оголосив, що готовий продати Прилуцьку виправну колонію за 100 мільйонів гривень.

 

Святослав ЖОЛУДЬ

Схожі матеріали (за тегом)