|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 0:37 | 03.29.2024

Харчова промисловість Чернігівщини у цифрах

Харчова промисловість Чернігівщини забезпечує населення широким асортиментом м’ясної, молочної, борошномельно-круп’яної, хлібопекарської продукції, кондитерськими виробами та напоями.

1xarchoВ області виробляється 7% загального обсягу виробництва в Україні здобних виробів, більше 5% свіжих чи охолоджених туш яловичини і телятини, по 2% вершкового масла,  хліба та хлібобулочних виробів.
З початку року підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів реалізували продукції на 10 млрд.грн (39% загального обсягу реалізації промисловості області) та за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 111 млн.грн капітальних інвестицій (32% обсягу капітальних інвестицій промисловості області).
У січні–серпні 2021 року на цих підприємствах працювало майже 7 тис. осіб штатних працівників (20% працюючих у промисловості), середньомісячна заробітна плата яких становила 10555 грн. Продукція українських виробників продовольчих товарів на 82% заповнює споживчий ринок області, зокрема понад 95% м’яса, молока, масла вершкового, цукру, хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів – вітчизняного виробництва.

Схожі матеріали (за тегом)