|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 16:03 | 04.18.2024

Інтернет-покриття охопить область

Підписано Меморандум про взаєморозуміння, за яким облдержадміністрація та компанія «Лайфселл» співпрацюватимуть для розвитку якісного зв’язку та Інтернету. До кінця року орієнтовно буде досягнуто покриття 95% географічної площі Чернігівщини.

inetusМета співпраці — покращення стану мобільного зв’язку, забезпечення покриття території області швидкісним Інтернетом (в тому числі соціальних об’єктів, автомобільних доріг, туристичних об’єктів та інше), а також реалізація концепції lifecell «Розумна область» («Smart Region»).
Нині область, враховуючи особливість регіону з точки зору територіальних масштабів та демографічних показників, а також наявності агресивного північного сусіда, має недостатнє покритті якісним мобільним зв'язком та Інтернетом. Але абсолютно в кожній географічній точці та кожному мешканцю області треба якісна медицина, освіта, соціальні послуги та якісний мобільний зв'язок й Інтернет.
Головний виконавчий директор ТОВ «Лайфселл» Ісмет Язиджи зазначив, що подібна ініціатива закріпить відносини та дасть поштовх для реалізації спільних корисних проєктів і можливість запроваджувати новітні технології для покращення життя мешканців регіону.
Цього року «Лайфселл» вже значно розширило покриття швидкісним мобільним зв’язком на Чернігівщині. Зв’язок 4G з’явився у 144 населених пунктах області, де проживає близько 44 тисячі людей. Тепер же є можливість зробити ще більший внесок у розвиток сучасних технологій на Чернігівщині.
Так, до кінця поточного року компанія «Лайфселл» планує охопити технологією 4G 302 населених пункти області, а у 2022-2023 роках — додатково побудувати 20 нових базових станцій у стандартах GSM/LTE. Відтак орієнтовно буде досягнуто покриття 95% географічної площі Чернігівщини.
До співпраці запрошено й інших операторів мобільного зв'язку.
За інформацією Мінцифри, загальна оцінка охоплення території Чернігівської області системою рухомого мобільного зв’язку четвертого покоління (4G) за ІІ квартал 2021 року становить 65%.

Схожі матеріали (за тегом)