|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 13:54 | 03.29.2024

Занедбаний об’єкт став басейном

Завдяки запровадженню відкритої процедури приватизації та максимального розкриття інформації про держмайно все більше об’єктів державної власності переходить у приватні руки. Минуло не так багато часу для оцінки позитивних результатів цього, але в Чернігові такі результати вже є.

1anaseynЦе басейн на вул. Савчука, 7-д та багатоповерховий житловий будинок на вул. Корольова, 16-а. Останній об’єкт успішно зданий в експлуатацію. Це одна з перших новобудов у місті, яка облаштована енергоощадними сучасними системами.
Детально про етапи реконструкції басейну розповів виконавчий директор ЗАТ «ДСК “УкрСіверБуд”» Володимир Сахненко. У 2014 році на аукціоні підприємство придбало об'єкт незавершеного будівництва - плавальний басейн разом із земельною ділянкою. На сьогодні, за словами Володимира Сахненка, роботи виконано на 95%, тож до кінця року очікується відкриття нового фізкультурно-оздоровчого комплексу. Басейн має дорослу і дитячу зони, тренажерну залу, спортивно-оздоровчі приміщення. Тут установлено сучасні системи комплексної очистки та фільтрації води, кондиціювання приміщення. Також планується облаштувати відкрите кафе на першому поверсі, — розповів Володимир Сахненко та наголосив, що басейн зможуть відвідувати й люди з інвалідністю, адже для цього створено всі необхідні умови.
Загалом Фонд держмайна в Чернігівській області від початку року (станом на 1 липня 2021 року) до державного бюджету залучив понад 18,8 мільйона гривень від приватизації 12 об’єктів держмайна. Крім того, за новими укладеними договорами оренди державної нерухомості обласний бюджет отримує щомісяця 387,1 тис. грн (загальна сума орендної плати за один місяць по укладеним комерційним договорам).

Схожі матеріали (за тегом)