|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 7:31 | 03.19.2024

Модернізація мережі закладів освіти

Голова облдержадміністрації Анна Коваленко  розповіла про об’єкти освітньої сфери, які будуватимуться чи реконструюватимуться в області за програмою Президента України «Велике будівництво» у 2021 році.

1annakova21Так, реконструкція будівлі загальноосвітньої школи під дошкільний навчальний заклад у с. Кіптях Чернігівського району передбачає три черги: реконструкцію фасадів та покрівлі, реконструкцію котельні та зовнішніх інженерних мереж та реконструкцію приміщень та внутрішніх інженерних мереж. Всі роботи планується завершити у поточному році. Загальна кошторисна вартість — 7 млн грн, з них ДФРР виділяє 4,16 млн грн. Після реконструкції садочок прийматиме до 20 дітлахів.
Наступний об’єкт – будівля Ічнянської гімназії імені Васильченка, постраждала від вибухів складів боєприпасів у жовтні 2018 року. На цей рік тут заплановано капітальний ремонт будівлі та даху, фасаду та внутрішніх приміщень. Загалом же ремонтні роботи триватимуть до 2023 року. Їхня загальна кошторисна вартість складає 32,4 млн грн.
У 2021-му планується завершити дві перші черги будівництва загальноосвітньої школи у с. Григорівці Ніжинського району. Передбачене фінансування — 29,6 млн грн, 26,7 мільйона з них — кошти ДФРР. Ступінь будівельної готовності даного об’єкта на сьогодні – 22%. Буквально вчора будівельні роботи на об’єкті були відновлені. Після завершення ремонту тут навчатимуться 120 учнів.
Ремонт внутрішніх приміщень Журавської школи ім. Георгія Вороного Прилуцького району обійдеться у 12 млн грн. Тут навчається 235 дітей з Журавки, Кулишівки, Макіївки та Антонівки. Під час капітального ремонту торік облаштували шатровий дах, утеплили фасад школи, замінили вікна і двері на металопластикові. В результаті вже відчули економію — витратили на опалення на 20% менше газу, ніж раніше.
Триватиме капітальний ремонт та теплореновація школи № 2 — опорного освітнього закладу в Городнянській ОТГ. Зараз там навчається 827 учнів з 13 населених пунктів громади.
За попередні два роки тут були замінені на енергозберігальні вікна та зовнішні двері, покрівля, утеплено фасад. У поточному році планується відремонтувати приміщення всередині. Орієнтовна вартість цих робіт — 12 млн грн.

Схожі матеріали (за тегом)