|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 5:46 | 03.19.2024

Під Прилукаами буде "міст молодят"

Старому мосту через річку Удай було більше 40 років. Збудований у 1979-му з попередньо напруженого залізобетону. Довжина мосту - 64 метри. Серед місцевих він був однією з традиційних весільних фотолокацій.

У жовтні 2020 рух цією ділянкою дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка було закрито у зв'язку з реконструкцією шляхопроводу над залізницею під Прилуками. На мосту через Удай, що знаходиться за кілометр від колій, також почали демонтажні роботи. Старий міст був розібраний. Збудована об'їзна дорога. Наразі підрядник почав влаштовувати залізобетонні буронабивні палі під нову штучну споруду.
Оновлений міст через річку Удай під Прилуками повністю відповідатиме сучасним нормам безпеки та транспортних навантажень. Буде встановлено нові опори, прогонова будова, на мосту влаштують шар гідроізоляції, заасфальтують проїзну частину, проведуть антикорозійний захист конструкцій, укріплять укоси земляного полотна, облаштують водовідвід, відремонтують підходи до мосту, встановлять бар'єрне огородження та мостову огорожу, облаштують дорожню обстановку. Підрядна організація - ТОВ "ШБУ-77".
На час реконструкції організовано об'їзд місця виконання дорожніх робіт по маршруту:
- Р-67 Чернігів - Ніжин - Прилуки - Пирятин (ділянка Прилуки - Монастирище);
- Т-25-27 Бобровиця - Свидовець - Новий Биків - Ічня (ділянка Монастирище - Ічня);
- Т-25-24 Борзна - Ічня - Прилуки (ділянка Ічня - Ярова Білещина).

1mistmol

Схожі матеріали (за тегом)