|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 17:47 | 03.28.2024

Протидія незаконному обігу пального

Під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбувся селектор з протидії нелегального продажу пального.

1neleazsУ засіданні взяли участь заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Олександр Савченко та представники робочої групи з ліквідації нелегального обігу та торгівлі нафтопродуктами, до якої входять керівники та співробітники департаментів ОДА, прокуратури, податкової служби, Нацполіції, екологічної та архітектурно-будівельної інспекцій та інших контролюючих органів Чернігівської області.

По завершенню селектору учасники робочої групи обговорили питання щодо відпрацьованих об’єктів можливих місць нелегальної торгівлі пальним, а також заслухали результати останніх перевірок. За словами заступника ОДА, робоча група постійно відстежує інформацію розміщену на Інтерактивній карті нелегальних АЗС, згідно з якою на даний час в області відсутні об’єкти нелегальної торгівлі пальним. Разом з тим, наразі відпрацьовуються автозаправні станції, що увійшли до переліку, який надала Нафтогазова асоціація України Кабінету Міністрів. У списку присутні 11 АЗС, які мають ліцензії, але допускають порушення.

– Злагоджена робота, співпраця та комунікація усіх контролюючих органів – запорука ефективної роботи з протидії обігу нелегального пального, – підкреслив заступник голови ОДА, та додав, що з початку 2021 року в області проведено 47 перевірок суб’єктів господарювання з реалізації пального. Під час яких зафіксовано 5 порушень. з них у двох випадках складено адміністративні протоколи, решта – кримінальні впровадження.

За інформацією Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА, у ході проведених заходів з незаконного обігу вилучено 934,15 тонни паливно-мастильних матеріалів вартістю понад 21 мільйон гривень, а також обладнання на суму 30 тисяч гривень. Зокрема у березні цього року виявлено незаконну діяльність 2-х приватних підприємців з реалізації пального без ліцензій та дозвільних документів. Відповідно до чинного законодавства, на них складено 2 адміністративних протоколи. Вилучено 1,15 тонни дизпалива на суму 34 тисячі гривень та демонтовано обладнання на 10 тисяч.

– Перевірки АЗС та можливих пунктів продажу палива мають бути комплексними, адже це й безпека людей та екології, – сказав Олександр Савченко, – Також до перевірок раджу залучати і громади, адже вони мають бути зацікавлені у наповненні свого бюджету від податку з продажу пального.

Схожі матеріали (за тегом)