|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:51 | 03.28.2024

Прилуцька ОТГ – найспроможніша в області

У Всеукраїнському рейтингу інституційної спроможності та сталого розвитку громад Прилуцька об’єднана територіальна громада посідає шосте місце.

1103212Всього в рейтингу – триста кращих малих та середніх громад України, які мають до 150 тисяч мешканців. Цей рейтинг обраховує фонд «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» кожні 6 місяців.

Загалом по Україні було оцінено 1416 громад за 40 критеріями, як-от політична воля громади до покращення власного стану громади, енергобезпека, глобальний відеомоніторинг, відкритість влади, адаптація до змін клімату, промоція громади на національному та міжнародному рівні, стратегічне планування і його результати, можливість участі у кооперації влада-бізнес-громада, можливість громадського впливу на проекти сталого розвитку, успішна реалізація проектів модернізації громади.

Проте зовсім не оцінювалися соціальні проекти, благоустрій, вивіз ТПВ, спортивні досягнення, стан охорони здоров'я та освіти, рівень депутатської освіти, стан дорожнього покриття.

Цього разу до ТОП-300 потрапило 13 об’єднаних громад Чернігівської області. Найкращі рейтинги – у Прилуцької та Ніжинської ОТГ: шосте і одинадцяте відповідно.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)