|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 15:40 | 04.16.2024

Залишки "Росії" віддадуть громаді?

Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури та скасував ухвалу окружного адміністративного суду про повернення прокурору позову про  визнання протиправною бездіяльності однієї з територіальних громад Городнянського району при набутті у комунальну власність майна інженерної інфраструктури водних об’єктів системи «Тимошково».

7788Прокурорами встановлено, що меліоративна внутрішньогосподарська осушувально - зволожувальна система «Тимошково» раніше перебувала на балансі КСП «Росія», наразі фактично є безхазяйною. Збудована вона з метою підвищення ефективності використання перезволожених сільськогосподарських угідь, розташованих у Городнянському районі. Складається із земляної греблі, водоскидної споруди, каналів протяжністю 3,2 км та інших гідроспоруд з водосховищем площею водного дзеркала 140 га об’ємом 2 560 тис. м3.
За відсутності уповноваженого власника гідроспоруди на водосховищі перебувають у занедбаному стані. Місцевими органами влади більше 10 років належних заходів щодо збереження та технічного обслуговування вказаних об’єктів, всупереч вимогам чинного законодавства, не вживається. Відтак, у разі виникнення надзвичайної ситуації, розташованому поряд місту з населенням понад 10 тис. осіб може загрожувати техногенна небезпека. З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних з водним фактором, прокурором заявлено відповідний позов до суду, який направлено для розгляду по суті.

Схожі матеріали (за тегом)