|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 20:15 | 04.18.2024

Чернігів вироблятиме автономні тролейбуси

На Чернігівському автозаводі розробили і протестували новий повністю низькопідлоговий тролейбус великого класу з автономним ходом до 20 кілометрів та динамічною підзарядкою. За допомогою такого тролейбусу можна буде з’єднати райони міста, де немає тролейбусної лінії.

 trolikНові тролейбуси в кінці минулого року керівництво Чернігівського заводу представило в Києві на своїй щорічній прес-конференції.

«Незважаючи на труднощі минулого року, корпорація вижила і зберегла свій колектив, – зазначив генеральний директор Чернігівського автозаводу Андрій Савченко. – І хоча працювати в нормальному режимі ми почали з червня, та все одно вдалося зробити досить багато. Одне з минулорічних досягнень – завершення комплексу сертифікаційних випробувань міського автобуса А12221 великого класу. Це тролейбус довжиною 12 метрів, екологічний стандарт євро-6, машина дуже цікава. Тролейбус має динамічну підзарядку та автономний хід 20 кілометрів. Такий вид тролейбуса сьогодні має велику перспективу для експлуатації його в містах України для забезпечення перевезення населення громадським електротранспортом у тих районах, які не обладнані контактною мережею.

Дизайн тролейбуса абсолютно сучасний. Передня і задня частини його значно змінені, вони отримали зовсім інший дизайн і LED-освітлення, змінили місце розміщення акумуляторних батарей. На самому даху тролейбуса встановлена мікропроцесорна енергетична система управління компанії «Інформбізнес» (Молдова). Тут же розташовуються літій-іонні батареї фірми Winston Battery ємністю 100 ампер-годин, які забезпечують автономний хід без контактної мережі в межах 20 кілометрів. Самі ж струмоприймачі оснащені функцією від'єднання і приєднання до контактної мережі з фіксацією штанг в опущеному положенні. Відтак управління системою струмоносія здійснюється з робочого місця водія. Збільшилась і кількість сидячих місць у салоні.

Для нас важлива думка споживачів про транспортний засіб, і ті водії, які були залучені до випробування, дали йому високу оцінку. Саме за допомогою таких тролейбусів можна з’єднати райони міста, де відсутні контактні лінії».

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Схожі матеріали (за тегом)