|  Архів Газети Чернігівщина архів газети | 14:27 | 04.19.2024

Міст через Удай реконструйовано

На автодорозі Н-07 Київ - Суми - Юнаківка проведена реконструкція мосту через річку Удай поблизу с. Манжосівка Прилуцького району (км 147-148 (по проєкту). Штучна споруда вже готова, залишились роботи на підходах. Готовий об'єкт буде зданий в експлуатацію у 2021 році.

1amistСтарий міст був з попередньо напруженого залізобетону був збудований в 1977 році. Його довжина - 70,5 метрів.

У 2020 році по території Чернігівської області стартували роботи з капітального ремонту дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Траса приводиться у відповідність до сучасних норм безпеки дорожнього руху та транспортного навантаження. Процес ремонту також включає і оновлення штучних споруд. Так, у 2020 році роботи з реконструкції стартували на чотирьох мостах:
- шляхопровід через залізницю біля Прилук (нині він закритий на рік для проїзду, стара споруда повністю розібрана);
- два мости через річку Удай (один готовий, на другому йдуть підготовчі роботи);
- міст через річку Лисогір (споруджується тимчасова штучна споруда для об'їзду).
Поступово планується оновити дорогу Н-07 Київ - Суми - Юнаківка по всій протяжності по Чернігівській області. Це 143 км. З них більша половина - стара бетонка, решта - чорнощебеневе покриття, місцями з верхнім шаром асфальтобетону. Перші 15 кілометрів вже в процесі оновлення: на двох ділянках у Прилуцькому районі у 2020 році були розпочаті ремонтні роботи. У 2021 році планується продовжити капітальний ремонт і інших ділянок цієї траси. Проєктна документація на всю ділянку по Чернігівській області виготовлена, оголошені тендери.

Схожі матеріали (за тегом)